Ton van Gennip

Geboren – 6 juni 1950, Den Haag

Beeldend KunstenaarEind 1995 is Ton zich de olieverftechniek eigen gaan maken onder leiding van kunstenares en illustratrice Agnes Houtsma uit IJsselstein. 
De passie voor kleur en lijn is terug te vinden in het werk van Ton. Ton heeft zijn eigen stijl ontwikkeld waarbij hij vooral kijkt naar details uit de natuur. Ton wil de mensen graag stil laten staan bij wat de natuur te bieden heeft. Dit wil hij naar buiten brengen d.m.v. dezelfde details uit de natuur uitvergroot vast te leggen op linnen. 

Niet alleen de natuur houdt Ton bezig, ook op persoonlijk vlak is zijn creatieve werk een uitlaatklep. Door het schilderen kan Ton zijn gedachten vorm geven. Dit is terug te zien in het werk: Innerlijke strijd, De Meeuw die de regenboog kon dragen (n.a.v. een zelfgeschreven gedicht) en in het Tienluik.

 


Ton van Gennip

Gallery

IMG_6903 Detail Tulpenveld 2 Detail Tulpenveld 2. Olieverf, formaat 70x100. IMG_5763 IMG_5755 IMG_5751
Top